Jednoduché sladké aj slané raňajky

Rána, keď sa chystám do práce bývajú hektické. Vtedy som rada, že v kuchyni schytím banán a jablko a bežím preč. Našťastie väčšiu časť z týždňa trávim doma a to sú dni, kedy si začiatok dňa veľmi užívam. Idem na prechádzku so psom a potom si nachystám harmančekový alebo šípkový čaj, kávu a raňajky, na ktorých si dávam záležať. V tomto článku sa s Vami podelím o moje najobľúbenejšie raňajky, na ktoré sa teším už večer pri zaspávaní :)



Medzi tie rýchlejšie varianty patria raňajky s Alpro jogurtom. Ako prvé si do malého hrnca dám mrazené maliny, podlejem troškou vody a nechám roztopiť na miernom ohni. Do roztopenej zmesi nasypem chia semiačka, ktoré zaistia hustejšiu konzistenciu. Do jedného taniera potom nalejem sójový jogurt (podľa vlastného výberu), horúce maliny a pufovanú Quinou z DMky. 




Ak ste fanúšikom praženice ako ja, ale stravujete sa rastlinne, poprípade chcete skúsiť niečo nové je tu recept na Tofunicu. Na panvici si zohrejeme trošku oleja a podusíme cibuľku do zlatova (môžete pridať aj iné druhy zeleniny, napr. pokrájanú papriku alebo čerstvý špenát). K cibuľke rozdrobím jedno údené a jedno natural tofu. Ochutím soľou, údenou paprikou, sladkou paprikou, čiernym korením, horčicou a zafarbím kurkumou. Tofunicu stačí iba pár minút zohriať na panvici  a posypať trochou čiernej soli, ktorá dodá jedlu vajíčkovú chuť. Do horúcej vody si na 1-2 min ponoríme Lunter párky a podávame spolu s tofunicou, čerstvou zeleninou a pažítkou. Pre labužníkov môžeme pokvapkať kečupom :)



Ďalšou sladkou variantou je pšenovo-krupicová kaša. Kúpite ju v DM. V hrnci si zohrejem mandľové mlieko a nasypem doň Pšenovú kašu. Varím za stáleho miešania, kým kaša nezhustne. Nalejem ju do misky a posypem nasekanými ďatľami, horkou čokoládou a semiačkami. Najčastejšie používam pomleté ľanové semiačka, konopné a slnečnicové.






A aké sú Vaše obľúbené raňajky?




Instagram: ronnie.veg   

Komentáre