Ako si úsporne zbaliť kozmetiku na cesty

Keď som bola malá, milovala som balenie na dovolenku. Už týždeň vopred som si pripravila kufor a postupne som do neho balila všetko, čo by sa mi mohlo zísť. Keď som napokon hodinu pred odjazdom kufor definitívne zatvorila, nevedela som sa dočkať, kedy nasadneme do auta a vyrazíme. Väčšinou sme cestovali v noci a to bol pre nás ako decká neskutočný zážitok. Kontroly na hraniciach, prestávky na odpočívadlách, jedenie v aute, čo nám nikto nezakazoval, mávanie cudzím šoférom, zobudenie sa na hromženie môjho tatka, keď sme sa celá výprava štyroch áut stratili a hnali sa do neznáma, dúfajúc, že narazíme na tabule, ktoré nás znova usmernia správnym smerom, spájanie s vysielačkou, zberanie bicyklov z priekopy, keď jednému zo šoférov spadli z auta a napokon najkrajšie prebudenie s pohľadom na šíre more bolo pre celú výpravu najväčšiou odmenou za nekonečnú noc v nie príliš pohodlných sedadlách vtedajších áut.

.

Cestovanie mi prirástlo k srdcu a zo všetkého najviac si užívam práve presuny z jedného miesta na druhé. Ten pocit očakávania je pre mňa akousi drogou, ktorá mi vháňa do žíl endorfíny a adrenalín.
Najväčšou výzvou je určite balenie.

Dnes som rada, ak s Peťom stihneme pred odchodom oprať najnevyhnutnejšie a okresať balenie do čo najmenších batohov. Do toho môjho sa v lete vojde notebook, zopár tričiek, kraťase, plavky, spodné prádlo, ponožky a topánky na plávanie
a na prezutie. Ako u každej ženy je však výzvou práve kozmetika.

Aby som ušetrila miesto balím si najmä kozmetiku, ktorá má univerzálne využitie, má menšie balenie a viem ju použiť na viac ako len jeden účel. Ako najvhodnejší príklad je NYX mozaikový púder, ktorý používam na kontúrovanie tváre, a zároveň ako tieň na oči. Je skvele pigmentovaný, skladný a má pevný obal vhodný na cesty. Keďže má v sebe viac odtieňov, zaručene Vám nahradí paletku očných tieňov.



Miniatúrky nie sú v našich drogériach žiadnou novinkou. No ich výber sa stále viac rozširuje. Okrem klasických sprchových gélov, šampónov, krémov a kondicionérov nájdete v stojanoch laky a gély na vlasy, suché šampóny, intímne gély a dokonca malé deodoranty. Aby som ušetrila miesto v batožine, niektoré z nich som si kúpila. Prázdne obaly však nevyhodím, ale doma ich naplním produktami, ktoré bežne používam a tak ich môžem používať opakovane. Je to ekologické a zároveň ušetrím peniaze, pretože miniatúrky majú (na ml) bežne vyššiu cenu ako ich klasické varianty.




Okrem toho sa doma poobzerajte či ste nedostali vzorky krémov, 
pasty na zuby v mini balení alebo či Vám neostali ošetrujúce masky z farieb na vlasy. 



Na odličovanie Vám výborne poslúžia odličovacie obrúsky. Dnes si už môžte vybrať variantu podľa svojho typu pleti. Ja som si obľúbila Balea čistiace obrúsky s grepom, ktoré osviežia či už počas horúceho večera alebo ráno ešte pred nalíčením. Odlíčia bez problémov aj riasenku, takže nič viac už na cesty nepotrebujete.



Pokiaľ ide o odličovanie, na trhu sa objavili aj odličovacie rukavice alebo uteráčiky, ktoré stačí namočiť do vody a mali by Vám odlíčiť tvár, bez použitia akýchkoľvek produktov. Myslím, že kúpa tejto vychytávky stojí za zváženie. Ročne vraj môžte vďaka tomuto EKO výrobku ušetriť desiatky až stovky eur.



CC krémy sú spojením denného krému a makeupu v jednom kroku, čo sa na cestovanie určite hodí. Nie len ušetríte čas pri úprave, ale i peniaze a miesto v kozmetickej taštičke. CC krém od Bell stojí necelých 5 euro a onedlho o ňom na blogu nájdete samostatný článok.



A ako posledné určite nemôžu v mojej kozmetickej cestovnej taštičke chýbať klasické krémy, ktoré sú univerzálne na tvár i telo a zároveň ich môže bez problémov používať celá rodina.
Pokiaľ máte svoje obľúbené krémy nemusíte sa uspokojiť s Niveou v mini balení,
ako to robím ja. Ja som však Nivea positive a musím ju mať vždy po ruke. Či už doma, v práci alebo na dovolenke.




Ak máte ďalšie tipy ako ušetriť miesto pri cestovaní, podeľte sa o ne v komentári.

Prajem Vám krásne leto a nezabudnuteľnú dovolenku!




Komentáre